Vsebine vrtci

Izberi ime vrtca

PRAZNIČNO VZDUŠJE V VRTCU MAVRICA

Mesec december je tisti mesec, ki ima najkrajše dneve in najmanj svetlobe. Je zato pa tudi najbolj čaroben mesec v letu, ko se na drevescih in po mestnih ulicah prižgejo na tisoče lučk. Otroci nestrpno pričakujejo prihod dobrih mož, ki jih vedno bogato obdarijo.

Sloveno

PLANETU ZEMLJA PRIJAZEN VRTEC MAVRICA V LETU 2021

Natečaj Planetu Zemlja prijazen vrtec, projekt Eko beri 2021

Vrtec Mavrica je v šolskem letu 2020/21 drugič sodeloval na vseslovenskem natečaju Planetu Zemlja prijazen vrtec 2021. Vse primere dobrih praks smo zbrali v e-knjigo in jo poslali organizatorjem natečaja, ki so se nam dne 21.7.2021 javili preko elektronske pošte s sledečim sporočilom

»Spoštovani,

dovolite, da se vam najlepše zahvalimo za zaupanje in trud, ki ste ga vložili v sodelovanje na natečaju Planetu Zemlja prijazen vrtec 2021.

Sloveno

DOBRODELNA AKCIJA MALIH PIKAPOLONIC

Meseca decembra je v našem vrtcu potekala dobrodelna nabirka hrane. Na pobudo staršev smo v vrtcu teden dni zbirali hrano in drugo. Od ponedeljka 13.12.2021 do ponedeljka 20.12.2021 so naši malčki s starši prinašali hrano za ljudi v stiski. Z dobrodelno akcijo so se otroci potrudili, da bi polepšali praznike tudi tistim, ki si marsičesa ne morejo privoščiti.

Sloveno

OKRASITEV JELKE V PEVMI

V sredo, 15.12.2021, so se naši petletniki srečali s prvošolčki OŠ J. Abrama, da bi skupaj okrasili jelko, pred cerkvijo v Pevmi. Vsi otroci so v času pred srečanjem pripravili različne okraske iz odpadnega ali naravnega materiala. Ob upoštevanju in spoštovanju vseh predpisov za preprečevanje okužbe so otroci v veselem in igrivem vzdušju postavili okraske na jelko in skupaj zapeli božično pesem.
Srečanja se je udeležil tudi gospod Lovrenc Persoglia za Krajevno skupnost za Pevmo, Štmaver in Oslavje. Združenju, ki je srečanje organiziralo in podprlo, se prisrčno zahvaljujemo.

Sloveno

Ov Pikapolonica - GOZDNI VRTEC

Otroški vrtec Pikapolonica je z letošnjim šolskim letom javno vključen v Mrežo gozdnih vrtcev in šol Slovenije, ki deluje v okrilju Inštituta za gozdno pedagogiko. 

Kaj je gozdna pedagogika?

Italiano

OBISK SVETEGA MIKLAVŽA

OBISK SVETEGA MIKLAVŽA

 

Tudi letos nas je v ponedeljek, 6.11., obiskal Sv. Miklavž. Potrkal je na vrtčevska vrata in nas povabil na dvorišče. Na njegov obisk smo se pripravili in tako smo mu zapeli pesem, da bi ga razveselili. Preden se je poslovil, nam je pustil tudi veliko vrečo, v kateri so bila darila.

Hvala, Sv. Miklavž!

Sloveno

“IO LEGGO PERCHÉ - BEREM, KER”

Tudi letos se je otroški vrtec Pikapolonica udeležil vsedržavne bralne pobude “Io leggo perchè” - Berem, ker”, ki je potekala meseca novembra. 

Bralni načrt, ki ga uresničuje združenje italianskih založnikov AIE pod pokroviteljstvom Ministrstva za kulturo, Ministrstva za šolstvo in drugih ustanov vabi obiskovalce knjigarn, naj kupijo in podarijo knjigo šolam in vrtcem, da na tak način obogatijo šolske knjižnice in spodbujajo branje. 

Sloveno

PIKAPOLONICE IMAJO SVOJO LIPO

V ponedeljek  22.11.2021 smo v vrtcu Pikapolonica, na državni dan dreves, posadili lipo na vrtčevskem dvorišču.

Ob tej priložnosti, so bili prisotni občinski odbornik za okolje Francesco Del Sordi, in geodet Pischiutta, ki je na goriški občini odgovoren za zelene površine, predstavnik Krajevne skupnosti Pevma, Štmaver, Oslavje Lovrenc Persoglia, občinski svetnik Walter Bandelj in gospod Vili Prinčič, ki je za Primorski dnevnik zapisal zares lep članek. Vsem se prisrčno zahvaljujemo za podporo, ki so nam jo ponudili. 

Sloveno

INKLUZIJA V VRTCU Z ZDRUŽENJEM UILDM

V sklopu projekta “Diversi o uguali siamo tutti speciali” smo v sredo 17.11.2021 v vrtcu Pikapolonica gostili psihologinjo Anito Bajcu, predstavnico društva UILDM - Gorica (Unione italiana lotta alla distrofia muscolare). Društvo UILDM spodbuja in podpira znanstvene raziskave in zdravstvene informacije o mišičnih distrofijah in drugih živčno-mišičnih boleznih ter spodbuja socialno vključenost invalidov.

Sloveno

PRIJATELJSTVO NA VALOVIH SOČE

Prijateljstvo na valovih Soče

Sloveno

Pagine

Abbonamento a Vsebine vrtci